توسط فوق تخصصان کولورکتال
(فوق تخصص ناحیه مقعد و روده بزرگ)

درمان و عمل کیست مویی با لیزر co2 دکا ایتالیا

درمان بدون درد​​​​​​​ با بکارگیری متد ICE

بدون بیهوشی، بدون بستری شبانه، درمان در 30 دقیقه

مزایای درمان کیست مویی با لیزر

​​​​​​​لیزر بهترین و جدیدترین روش درمانی کیست مویی است. در ادامه مهم‌ترین مزیت‌های درمان کیست مویی با لیزر را برای شما نام می‌بریم:

  • نیازی به بیهوشی ندارد.
  • خون ریزی ندارد.
  • درد ندارد.
  • نیازی نیست مرتب پانسمان عوض کنید.
  • احتمال موفقیت آمیز بودن آن بسیار زیاد است.
  • پس از درمان با لیزر، احتمال عود مجدد کیست مویی پایین است.
  • نیازی نیست بیمار بستری شود.
  • دوران نقاهت بسیار کمتری دارد.

هنگام درمان کیست مویی با لیزر حتما به تجربه پزشک دقت کنید. یک جراح متخصص می‌تواند بدون وجود مشکل خاص مانند آسیب دیدن بافت‌های سلولی اطراف، مشکل را حل کند. در صورتی که درمان کیست مویی با لیزر کامل انجام نشود؛ احتمال عود مجدد بیماری زیاد است بنابراین در انتخاب پزشک دقت کنید. 

معایب درمان کیست مویی با لیزر

معایب درمان کیست مویی با لیزر

عمل کیست مویی با لیزر بهتر است یا جراحی؟

بسیاری از افراد قبل از درمان کیست مویی می‌پرسند درمان با لیزر بهتر است یا عمل جراحی؟ از آن‌جایی که دوران نقاهت لیزر کیست مویی نسبت به جراحی بسیار کمتر است؛ هم چنین احتمال عود مجدد کمتری دارد و بیمار درد و خون‌ریزی حس نمی‌کند درمان کیست مویی با لیزر نسبت به جراحی بهتر است. 


درمان کیست مویی با لیزر نیازی به دوران نقاهت طولانی ندارد.2 الی 4 روز پس از درمان کیست مویی با لیزر می‌توانید کارهای روزمره خود را انجام دهید. انجام مراقبت‌های پس از درمان کیست مویی دوران نقاهت را کوتاه تر خواهد کرد بنابراین توصیه می‌شود حتما به توصیه‌های پزشک خود عمل کنید. 

دوران نقاهت عمل کیست مویی با لیزر

دوران نقاهت عمل کیست مویی با لیزر 

انواع درمان کیست مویی

درمان کیست مویی و مزایای و معایب انواع روشهای درمان
درمان کیست مویی در سه روش انجام می‌گردد
1:جراحی باز (با لیزر یا تیغ جراحی)
2:جراحی بسته (با لیزر یا تیغ جراحی)
3:روش کم تهاجمی ایجاد حفره با قطر 1سانت و خارج نمودن کیست.
در ادامه این سه روش توضیح داده می‌شود تا شما بتوانید بهترین تصمیم را برای درمان کیست مویی داشته باشید:
​​​​​​​

  • ​​​​​​​1- جراحی کیست مویی باز: در جراحی کیست مویی با روش باز، پوست و بافت بدن حدوداً 5 تا 7 سانت با تیغ جراحی یا لیزر برش می‌خورد سپس عفونت و محتوای داخل کیست مویی خارج می‌شود(مشابه عکس زیر). در این روش روی زخم بسته نمی‌شود تا بطور طبیعی التیام یابد که حداقل 3ماه طول می‌کشد و باید کاملا طبق دستور پزشک از آن مراقبت شود تا زخم عفونت نکند.
تصویر روش های درمان کیست مویی
  • 2- جراحی کیست مویی بسته:  در جراحی کیست مویی با روش بسته، پوست و بافت بدن حدوداً 5 تا 7 سانت با تیغ جراحی یا لیزر برش می‌خورد و عفونت و محتوای داخل کیست مویی خارج می‌شود. سپس جراح از بافتهای مجاور بخش هایی را جدا میکند و در محل کیست قرار می‌دهد و درنهایت اقدام به بخیه زدن می‌نماید (مشابه عکس زیر) نقاهت این روش بسته به اندازه کیست مویی حدوداً 1الی 2ماه می‌باشد.
  • 3- روش کم تهاجمی ایجاد حفره با قطر 1سانت و خارج نمودن کیست: می‌توان با قاطعیت گفت این روش بهترین و کارآمدترین روش درمان سینوس پینولیدال است. در این روش، دکتر فریبرز صمدی حفره‌ای حدود 0.5 تا 1سانت ایجاد می‌کند (مشابه عکس زیر)، سپس کیست را از حفره خارج می‌نماید و با استفاده از هندپیس لیزر DEKA محل کیست را تحت درمان قرار می‌دهد از آنجائیکه این لیزر بصورت میکرونی عروق را مسدود می‌کند، بیمار درد و خون‌ریزی بعد از عمل را تجربه نمی‌کند. درنهایت پزشک با محلول مخصوص محل درمان را شستشو می‌دهد و بیمار بدون بخیه در همان زمان مرخص می‌شود. از آنجائیکه برش قابل توجهی برای بیمار ایجاد نشده، فرد می‌تواند یک روز پس از درمان، به کارهای روزمره خود بپردازد.

بسته به ابعاد کیست مویی و وضعیت بیمار، هر عمل جراحی با لیزر بین 5 تا 7 میلیون تومان هزینه دارد. لازم به ذکر است که با توجه به شرایط بیمار ممکن است بیمار نیاز به بیش از یک عمل جراحی داشته باشد. در این صورت توصیه ها و راهنمایی های لازم توسط فوق تخصصین این مجموعه، به بیمار ارائه و عمل های جراحی لازم بر روی بیمار انجام می گردد.

هزینه ی درمان کیست مویی با لیزر

هزینه ی درمان کیست مویی با لیزر

چرا این مطب بهترین انتخاب شماست؟

  • مهمترین دلیل برتری این مرکز، درمان توسط فوق تخصص با تجربه 15ساله است، یادتان باشد وقتی یک جراح سالهای طولانی یک نوع بیماری را درمان کرده است، با تمام چالش های درمان آن بیماری آشنا می‌باشد.

  • در این مرکز درمان کیست مویی توسط فوق تخصص خانم (دکتر توکل) نیز امکان پذیر است.

  • بخاطر تسلط بالای فوق تخصصان ما به درمان کیست مویی زمان درمان نهایت 15 دقیقه می‌باشد و بیمار بدون بیهوشی و صرفاً با بی حسی درمان می‌شود.

  • مطب بسیار مجهز که تمام تجهیزات اروپایی و امریکایی روز دنیا است و از لیزر شرکت DEKA ایتالیا استفاده می‌گردد.

  • ​​​​​رعایت اصول بهداشتی که کاملاً برای بیمار قابل مشاهده می‌باشد.

  • استفاده از ساکشن بلع ویروس در اتاق جراحی، این ساکشن تخصصی باعث می‌گردد، اگر بیمار قبلی به ویروسی مبتلا باشد این ویروس را به فرد دیگر منتقل نشود. اعم از هپاتیت، ایدز، کرونا و ...  

کیست مویی (سینوس پیلونیدال) چیست؟

زمانی که مو و محتویات مرده پوست و بافت در داخل حفره کیست مویی باقی می‌مانند بعد از گذشت مدت زمانی طولانی دچار آبسه و عفونت می‌شوند. در این زمان می‌گوییم بیمار دچار آبسه کیست مویی شده‌است. اگر این آبسه خود به خود تخلیه شود و بیمار دچار آبسه‌های مکرر شود دچار عارضه دیگری به نام فیستوله شدن کیست مویی می‌شود. ترکیدن کیست مویی به معنای درمان شدن عفونت و آبسه آن نیست و حتما باید به متخصص و یا یک فوق تخصص خبره مراجعه نمایید.

کیست مویی (سینوس پیلونیدال) چیست؟

     کیست مویی درحقیقت، نام دیگر بیماری ” کیست پیلونیدال“، ” سینوس پیلونیدال” یا “سینوس مویی” است که در اثر موی بازگشته به زیر پوست ایجاد شده و با یک یا چند سوراخ کوچک حاوی مو به سطح پوست باز می‌شود که می‌تواند درد شدیدی در ناحیه مقعد و نشیمنگاهی ایجاد کند و باعث ایجاد یک حفره یا سوراخ، در عمق کمی از پوست شود، این کیست می‌تواند حاوی چرک و عفونت شده و به بافت‌های سالم اطراف خود آسیب وارد کند. برخی بیماران آن را با نام موی برگشتی نیز می‌شناسند. همچنین اگر مجرای این حفره‌ها بسته شود، ترشحات چرکی داخل آن جمع شده و باعث ایجاد کیست یا آبسه در پوست می‌شود. این کیست محل تجمع مو، آلودگی و مواد زائد است و در اکثر مواقع، در انتهای ستون فقرات و پایین کمر، در فضای خالی بین دو باسن ایجاد می‌شود و باعث ایجاد برآمدگی، ترشح و درد، در این ناحیه از بدن بیمار می‌شود.
     نکته قابل توجه این است که متاسفانه تعداد زیادی از افراد، تفاوت آبسه و کیست مویی را نمی‌دانند. طبق آمار به دست آمده، بیش از 25 درصد مردم، به این بیماری دردناک، مبتلا می‌شوند. کیست مویی، در مردان شیوع بیشتری دارد. پوشیدن لباس‌های چسبناک و تنگ نیز می‌تواند باعث وخیم‌تر شدن وضعیت این بیماری شود. برای جلوگیری از پیشرفت و آسیب سینوس پیلونیدال به بافت‌های سالم اطراف خود باید اقدامات درمانی آن را سریع‌تر شروع کنید زیرا این بیماری بسیار پیشرونده است. ​​​​​​​کیست مویی در هر نقطه‌ای از بدن می‌تواند تشکیل شود. برای مثال کیست مویی در ناحیه سر، زیر بغل، کشاله ران و حتی نوک سینه نیز از جمله کیست مویی‌های شایع می‌باشند.

آبسه کیست مویی چیست؟

​​کیست مویی (سینوس پیلونیدال)، دلایل مختلفی برای به وجود آمدن دارد. برای مثال فرضیه‌ای می‌گوید این یک ناهنجاری جزئی مادرزادی بین کفل‌ها است و به همین خاطر بین افراد خانواده رخ می‌دهد. ناهنجاری در این بخش از پوست بخاطر این است که مو به جای بیرون آمدن به درون پوست رشد می‌کند. این بیماری در افراد پرمو و کسانی که به سبب شغلشان، ساعات زیادی از روز را در حالت نشسته هستند، بیشتر دیده می‌شود.
فرضیه دیگر می‌گوید در اثر فشار یا اصطکاک پوست بین کفل‌ها، گودی یا فرورفتگی پيدا مي‌كند و این خود مسئول فشرده شدن و رشد مو به درون و ایجاد کیسه یا غده‌ی چرکی می‌شود.
دلیل هرچه باشد، زمانیکه مو در پوست گیر کند باعث خارش و التهاب می‌شود. پوست ملتهب هم عفونت می‌كند و پس از مدتی عفونت دائمی و تکراری می‌شود. سپس عفونت منجر به سینوسی می‌شود که دارای قطعاتی از مو است.
علت به وجود آمدن کیست مویی (سینوس پیلونیدال)

علت به وجود آمدن کیست مویی (سینوس پیلونیدال)

معمولا علت کیست مویی در زنان و مردان یکسان است. مگر در مواقعی که پای هورمون های زنانه در میان باشد. گاها بر اثر اختلالات هورمونی یا افزایش ترشح برخی از هورمون‌ها در زنان بیمار دچار ضخامت مو یا انسداد غدد چربی زیر پوست می‌شود. ترشح بیش از اندازه غدد چربی و مسدود شدن آنها یکی از عوامل مهم بروز کیست مویی در زنان می‌باشد. همچنین افزایش ترشح هورمون تستسترون در زنان موجب ضخیم شدن موهای زائد شده و اغلب این بیماران دچار موی برگشتی و در نهایت کیست مویی می‌شوند.​​​​​​​

علت کیست مویی در زنان

علت کیست مویی در زنان

کیست مویی (پیلونیدال) افرادی با مشخصات زیر را در معرض بیماری قرار می‌دهد:

  • افرادی که دارای کفل پر از مو هستند.
  • افرادی که دارای مشکلات هورمونی می‌باشند. 
  • افرادی که دچار خارش یا آسیب دیدگی دائمی محل هستند.
  • در کسانی که دارای مو‌های پرپشت و ضخیمی در ناحیه هستند.
  • ​​​​​​​در افراد چاق یا دارای وزن زیاد و همچنین، در مردان، احتمال ابتلا بیشتر است.
  • در کسانی که در بین اعضای خانواده خود سابقه ابتلا به این بیماری وجود دارد.
  • در افرادی که برای زمانی طولانی، در حالت نشسته به سر می برند؛ مانند راننده‌‌ها و کارمندان.
  • با ایجاد شکاف، خارش یا آسیب دیدگی دائمی در محل این بیماری احتمال ابتلا به کیست مویی افزایش می‌یابد.

این بیماری در قدیم به "صندلی جیپ" معروف بود چون بین رانندگان جیپ‌های ارتش متداول بود، احتمالا به خاطر ساعت‌ها رانندگی و بالا و پایین جستن که منجر به خارش و جراحت جزئی و فشار به کفل‌ها بوده‌است.​​​​​​​

چه اشخاصی در معرض کیست مویی (پیلونیدال) هستند؟

چه اشخاصی در معرض کیست مویی (پیلونیدال) هستند؟

     عدم درمان کیست مویی موجب گسترش عفونت، پیچیده شدن بیماری و روند بهبود آن می‌شود. بی‌توجهی به درمان کیست مویی عوارضی از جمله درد شدید، عفونت و آبسه‌های مکرر، تخریب بافت بدن، التهاب و تورم شدید را به دنبال داشته و می‌تواند موجب شود، در حین درمان با لیزر مقدار بیشتری از بافت‌های بدن حذف شوند و یا در نهایت سایر اعضای بدن درگیر این بیماری شوند.
     همه این عوامل موجب می‌شود، درمان پیچیده و مشکل گردد و گاهاً مدت زمان بهبودی تا چند برابر حالت معمول افزایش یابد.​​​​​​​ بیماری کیست مویی اگر سریع و اصولی درمان نشود به مرور دچار عفونت، آبسه و در نهایت فیستول می‌شود. همین عفونت منجر به بروز دردهای شدید و طاقت فرسا می شود. در نهایت اگر بیمار دردهای شدید عفونت و آبسه را هم تحمل کند دچار تب و لرز و عفونت های سیستمیک می شود.
​​​​​​​     انتشار فیستول و عمیق شدن فیستول ها نیز دوره درمان کیست مویی و دوره نقاهت بعد از درمان را طولانی تر و سخت تر می کند. در مواردی بسیار نادر کیست مویی منجر به بروز سرطان می شود. از این رو لازم است بلافاصله بعد از مشاهده علائم به پزشک متخصص مراجعه شود. 

عدم درمان کیست مویی و عوارض آن

عدم درمان کیست مویی و عوارض آن

کیست مویی یک اختلال ساده دردسرآفرین است که فقط به دلیل رعایت نکردن اصول بهداشتی و سبک نادرست زندگی با بروز درد فراوان و نداشتن درمانی جزء جراحی ایجاد می‌شود، معقولانه است تا با آموزش صحیح سطح آگاهی افراد را بالا برده و از بروز آن جلوگیری نمود. همیشه اقدامات پیشگیرانه از بیماری‌ها راحت‌تر و کم‌هزینه‌تر بوده و به نفع سلامتی افراد است.
معمولاً کیست مویی در مراحل اولیه بدون هیچ علائمی شروع به شکل‌گیری می‌کند و فرد تازه زمانی متوجه بروز آن می‌شود که کار از کار گذشته و مشکل وارد مرحله‌ی حاد خود شده است. البته در برخی مواقع نیز با علائم عمومی‌ چون تب، درد مفاصل و عضلات و یا ناراحتی ظاهر می‌شود. این علائم معمولاً از باکتری آلوده‌کننده‌ی سطح پوست ناشی می‌شود. گاهی اوقات علائم تا بروز درد و قرمزی محل و تشکیل آبسه و حتی تخلیه خود به خودآن پیش می‌رود.
کیست مویی و راه‌های پیشگیری​​​​​​​

کیست مویی و راه‌های پیشگیری​​​​​​​

مناسب‌ترین اقدامات پیشگیرانه کیست مویی شامل:
  • کوتاه نگه داشتن مداوم موهای زاید این ناحیه یا لیزر و از بین بردن دائمی آن‌ها بهترین اقدام پیشگیرانه ممکن است.
  • استفاده از صابون‌های ضد باکتری و یا گلیسیرین برای پاک کردن ناحیه از هرگونه باکتری است. صابون باید به اندازه کافی و نه بیشتر استفاده شود تا منافذ پوست را مسدود نکند. مالیدن آرام صابون بر روی پوست ناحیه از عفونت منطقه جلوگیری می‌کند. البته باید دقت نمود که پس از اتمام شست‌وشو هیچ اثری از صابون بر روی منطقه باقی نماند و ناحیه کامل خشک شود. بنابراین استحمام روزانه می‌تواند بسیار مفید باشد؛
  • تا جای ممکن از کم‌تحرکی و نشستن بر روی ناحیه‌ی ‌دنبالچه خودداری کرد، زیرا این کار می‌تواند موهای ناحیه را تحریک کند تا به سمت داخل پوست برگشته و باعث عفونت و ایجاد کیست مویی شوند. 
  • پوشیدن لباس‌های گشاد و راحت نیز می‌تواند در پیشگیری از کیست مویی مؤثر باشد.
  • چاقی و اضافه وزن باعث افزایش میزان تعریق به خصوص در چین‌های بدن می‌شود.
  • ​​​​​​​داشتن یک رژیم غذایی متعادل و در پیش گرفتن یک برنامه‌ی اساسی کاهش وزن همراه با ورزش و تحرک بدنی می‌تواند احتمال به وجود آمدن سینوس پیلونیدال را کاهش دهد.

مراقبت‌های بعد از درمان کیست مویی با لیزر

درمان کیست مویی با لیز نیز نیاز به مراقبت های زیر دارد:

  • استراحت کافی در طول روز داشته باشید.
  • قدم زدن و پیاده روی روزانه را داشته‌باشید و هر روز میزان آن را کمی افزایش دهید.
  • از نشستن طولانی مدت به خصوص بر روی سطوح سخت پرهیز کنید.
  • از انجام ورزش‌های سنگین و بلند کردن اشیای سنگین خودداری کنید.
  • استحمام روزانه را فراموش نکنید و پس از شستن محل زخم آن را به خوبی خشک و تمیز کنید.
  • رژیم غذایی مقوی و سرشار از منابع غنی فیبر مثل میوه‌ها و سبزیجات تازه مصرف کنید.
  • روزانه 8 الی 9 لیوان آب بنوشید.
  • محل زخم خود را هر روز با آب گرم و شامپو بچه بشویید و با دستمالی تمیز خشک نمایید.
  • پانسمان خود را به طور مرتب عوض کنید.
  • داروهای خود را در فواصل زمانی معین شده مصرف نمایید.
  • موهای زائد ناحیه ی زخم را به طور مرتب از بین ببرید.​​​​​​​
مراقبت‌های بعد از درمان کیست مویی با لیزر
سوالات متداول بیماران در مورد کیست مویی

سوالات متداول بیماران در مورد کیست مویی

فرم رزرو نوبت​​​​​​​

با تکمیل فرم زیر همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت:

ثبت

اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد و همکاران در اسرع وقت با شما تماس میگیرند.

سبد خرید