توسط فوق تخصصان کولورکتال
(فوق تخصص ناحیه مقعد و روده بزرگ)

درمان و عمل شقاق (فیشر) با لیزر co2 دکا ایتالیا

درمان بدون درد​​​​​​​ با بکارگیری متد ICE

بدون بیهوشی، بدون بستری شبانه، درمان در 30 دقیقه

لیزردرمانی شقاق روشی مؤثر و امن برای درمان شقاق است که عوارض جانبی ندارد. چنان شقاق مزمن باشد؛ دیگر نمی توان با روش‌های خانگی آن را درمان کرد. لیزردرمانی یکی  از پرطرفدارترین راه‌های درمان شقاق است. هرچقدر فیشر شدیدتر باشد دکتر شقاق برای درمان لیزر پرقدرت‌تری را انتخاب می‌کند.​​​​​​​

درمان شقاق با لیزر

آیا شقاق (فیشر) با لیزر درمان می‌شود؟​​​​​​​

در زیر می توانید ویدیو نظرات بیمارانی که در مطب درمان فوری شقاق یا فیشر خود را درمان کرده اند مشاهده کنید:

تجربه بیماران درمان شقاق با لیزر

در جراحی سنتی شقاق یا فیشر با تیغ، بر خلاف جراحی با لیزر ناحیه بزرگ تری از بافت اطراف شقاق آسیب می بیند که این موضوع باعث عوارضی به شرح زیر می گردد:

  • درد بیشتر پس از جراحی
  • افزایش مدت زمان درمان
  • نیاز به استراحت بیشتر
  • عدم امکان رانندگی یا حضور در محل کار

​​​​​​​به همین دلیل استفاده از لیزر در درمان بیماری شقاق به شدت توصیه می شود.
معایب و عوارض جراحی سنتی شقاق

معایب و عوارض جراحی سنتی شقاق

درمان شقاق با لیزر نسبت به جراحی سنتی مزایای زیادی دارد. از مزایای درمان شقاق با لیزر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

•    درد ندارد.
•    خون‌ریزی ندارد.
•    نیازی به بیهوشی ندارد.
•    نیازی به پانسمان ندارد.
•    با لیزر بیماری‌های عفونی مانند ایدز و هپاتیت انتقال پیدا نمی‌کند.
•    دوران نقاهت کوتاهی دارد.
•    احتمال بی اختیاری مدفوع در درمان شقاق با لیزر بسیار کم است.
•     میزان موفقیت این روش درمانی بالا است. 
•    هزینه درمان شقاق با لیزر کمتر است.

مزایای درمان شقاق با لیزر

مزیت لیزر درمانی شقاق

بسته به حاد یا مزمن بودن شقاق بیمار، هر عمل جراحی با لیزر بین 6تا10 میلیون تومان هزینه دارد. لازم به ذکر است که با توجه به شرایط بیمار ممکن است بیمار نیاز به بیش از یک عمل جراحی داشته باشد. در این صورت توصیه ها و راهنمایی های لازم توسط فوق تخصصین این مجموعه، به بیمار ارائه و عمل های جراحی لازم بر روی بیمار انجام می گردد.

هزینه ی درمان شقاق یا فیشر با لیزر

هزینه ی درمان شقاق یا فیشر با لیزر

درمان شقاق یا فیشر با لیزر حدودا دوران نقاهت خاصی ندارد و فقط بیمار تا یک هفته بعد از عمل سوزش خفیفی را تجربه می کند.
البته لازم به ذکر است که طول درمان لیزر شقاق به میزان حاد یا مزمن بودن آن نیز بستگی دارد و هرچه شقاق بیمار مزمن تر باشد، در هنگام عمل سطح بزرگتری توسط لیزر مورد عمل قرار می گیرد و این موضوع طول درمان را بالاتر می برد.
اما به طور کلی طول درمان لیزر شقاق به شدت از جراحی سنتی کمتر است و بیمار بلافاصله پس از عمل جراحی می تواند به زندگی عادی خود بازگردد و حتی امکان رانندگی های کوتاه مدت را نیز دارد.

طول درمان لیزر فیشر چقدر است؟

طول درمان لیزر فیشر چقدر است؟

برای درمان شقاق با لیزر ابتدا پزشک با لیزر شکاف‌ها را مسدود کرده و بافت‌های آسیب دیده را ترمیم می‌کند. هنگام درمان شقاق با لیزر، بخش کوچکی از عضله مقعد برش داده می‌شود سپس ترمیم می‌شود. مدت زمان درمان شقاق با لیزر 15  تا 45دقیقه است. در فرایند درمان شقاق از لیزر برای کاهش درد، بسته شدن زخم، کوچک شدن شقاق استفاده می شود. ​​​​​​​

عمل شقاق با لیزر

نحوه عمل شقاق با لیزر چگونه است؟

در کل درمان شقاق با لیزر عارضه خاصی ندارد به خصوص در شرایطی که پزشک با تجربه باشد و از لیزر کم‌توان استفاده شود. از عوارض لیزر درمانی شقاق می توان به موارد زیر اشاره کرد:

•    تا مدتی احساس سوزش و خارش در ناحیه درمان شده دارید.
•    اگر پزشک متخصص نباشد امکان بازگشت بیماری وجود دارد.
•    اگر پزشک در حین استفاده از دستگاه تجربه کافی نداشته باشد؛ بافت‌های سالم نیز آسیب می بینند.

​​​​​​​

عوارض درمان شقاق با لیزر

عوارض لیزر شقاق

درمورد شقاق (فیشر) و انواع آن بیشتر بدانیم

انواع  فیشر مقعد
     زخم مقعد (فيشر) دو نوع حاد و مزمن دارد. در نوع فيشر حاد، زخم سطحی است و ممکن است با درمان دارویی بهبود شود. افراد مبتلا به انواع فيشر مزمن سابقه چندین مرتبه دردهای مشابه را دارند و زخم آن‌ها عمقی است و با برجستگی در مجاور مقعد همراه است. درمان این گروه افراد مشکل‌تر است و به درمان ترکیبی از انواع لیزر نیاز پیدا می‌کنند.
    فيشر طی ۱۲ هفته اولی که ایجاد می‌شود از نوع حاد محسوب می‌گردد. فيشر حاد سبب اسپاسم اسفنکتر داخلی مقعد می‌گردد که خود منجر به افزایش درد، گسترش پارگی و کاهش خون رسانی به آنودرم می‌شود. این چرخه درد و اسپاسم سبب عدم بهبودی زخم شده و فيشر مزمن بوجود می‌آید. 
     گاهي ممكن است قاعده‌ي زخم فیشر عفوني شود و تشكيل آبسه دهد و يا تبديل به فيستول مقعد شود. اين نوع فيستول مقعد معمولا خط وسط بوده، سطحي است و بيشتر از ٢-١ سانتيمتر از مقعد فاصله ندارد.

در ادامه درمورد شقاق (فیشر) بیشتر بدانیم

    بیماری شقاق یا زخم مقعد (anal fissure) به دلیل ایجاد شکاف و پارگی در پوست مقعد، درد و ناراحتی زیادی برای بیمار ایجاد می‌کند و نیاز به درمان فوری دارد. یکی از علل اصلی این عارضه را می‌توان خشکی مدفوع و یبوست دانست که باعث وارد آمدن فشار بیش از حد به دیواره مقعد و ایجاد پارگی می‌شود. بنابراین نباید اجازه دهید که یبوست شما طولانی شود، چون عوارض زیادی به همراه دارد. ممکن است بیماری فیشر در سنین مختلف و برای هر فردی اتفاق بیافتد اما باید به موقع برای درمان آن اقدام شود.
     بسیاری از بیماران نمی‌دانند که زخم مقعد همان شقاق یا فیشر آنال است و به همین دلیل به صورت خودسرانه اقدام به درمان‌های خانگی می‌کنند. همین امر باعث می‌شود بیماری آنها پیشرفت کند و عمق زخم افزایش یابد. در چنین شرایطی دیگر استفاده از دارو برای درمان زخم مقعد بی‌تاثیر است.
     سریع‌ترین و بهترین درمان شقاق مزمن، درمان ترکیبی با لیزر co2 ایتالیایی دکا می‌باشد که در عرض نیم ساعت بیماری شما را درمان می‌کند. البته همیشه برای درمان این عارضه نیاز به جراحی نیست و اگر در مراحل ابتدایی بیماری که زخم بصورت سطحی است اقدامات درست برای درمان شقاق انجام شود، فیشر(شقاق) مزمن نخواهدشد.​​​​​​​

  • علت شقاق می‌تواند یبوست و عادات تغذیه‌ای نادرست باشد

بیمارانی که از شقاق شکایت دارند در اغلب موارد با رعایت نکات ساده و جلوگیری از یبوست می‌توانند از حادتر شدن این بیماری جلوگیری نمایند اما متأسفانه رژیم‌های غذایی غلط که امروزه بیشتر مردم را به سوی خود جلب کرده‌است و استفاده بیش از حد از فست فودها، سرخ کردنی‌ها و خوراکی‌های یبوست آور منجر می‌شود که میزان شیوع شقاق مقعد افزایش یابد.
مصرف مناسب خوراکی‌های ملین و نوشیدنی‌های سالم در طول روز از یبوست پیشگیری می‌کند و بروز و پیشرفت این بیماری را به طور قابل توجهی کاهش خواهدداد.


  • اسهال مزمن و طولانی

همانطور که یبوست در ایجاد شقاق (فیشر) نقش دارد، اسهال به مدت طولانی و پشت سر هم نیز از دیگر عوامل مؤثر در بوجود آمدن فیشر یا شقاق مقعد است. اسهال مکرر سوزش کانال مقعد را دو چندان کرده و سبب آزردگی بیشتر بافت این ناحیه و تشدید شقاق می‌شود.

علت شقاق یا فیشر چیست؟

علت شقاق یا فیشر چیست؟

  • ​استفاده از دستمال زبر در دستشویی
خشک نمودن مقعد پس از دستشویی اگر با دستمال‌های نرم صورت نگیرد سبب ایجاد زخم‌های ناحیه مقعد می‌شود. باید حتما از استفاده کردن دستمال‌های زبر اجتناب شود و حوله یا دستمال با بافت لطیف و نخی یا دستمال مرطوب مورد استفاده قرار گیرد.

  • تنگ بودن عضلات دریچه مقعد
تنگی عضله‌های مقعد موجب می‌شود که مدفوع به سختی خارج شده و در نتیجه فرد خونریزی و بروز زخم و برش‌های سطحی مقعد را مشاهده می‌نماید.

  • بارداری و آسیب رسیدن به مقعد
بارداری، زایمان طبیعی و فشارهای وارده به ناحیه تحتانی لگن همگی در ایجاد بیماری‌های مقعد نقش زیادی دارند. به این دلایل خطر مبتلا شدن به شقاق یا فیشر مقعد در بانوان بسیار بیشتر از مردان است.

  • سرطان ناحیه راست روده، بیماری کرون و بیماری‌های التهابی روده
علاوه بر اینکه شقاق حاد و مزمن در طولانی مدت سبب بروز سرطان ناحیه رکتوم خواهد شد بالعکس سرطان ناحیه راست روده، بیماری کرون و بیماری‌های التهابی روده نیز می‌توانند مقعد را با حساسیت مواجه کرده و موجب پیدایش شقاق شوند. لذا افرادی که به این امراض دچار می‌شوند باید مراقبت‌های لازم و ویژه را برای جلوگیری از عارضه‌ها و بیماری‌های دیگر ناحیه تحتانی لگن و مقعد به عمل آورند تا از ابتلای به آن‌ها مصون باشند.

  • خاراندن بیش از حد مقعد
گاهی اوقات بیماری‌هایی مانند وجود انگل و یا حساسیت‌های پوستی رکتوم، سبب احساس خارش‌های مکرر مقعد می‌شود که اگر فورا درمان نشوند در اثر خاراندن بیش از حد این ناحیه شقاق مقعد و زخم و خونریزی نمایان خواهدشد.

  • ​​​​​​​کرون یا سرطان روده و بیماری‌های مقاربتی
همان‌طور که شقاق حاد و مزمن در طولانی مدت سبب بروز سرطان ناحیه رکتوم می‌شود، سرطان ناحیه راست روده، بیماری کرون و بیماری‌های التهابی روده نیز می‌توانند مقعد را با حساسیت مواجه کرده و موجب پیدایش شقاق شوند. درنتیجه افرادی که به این امراض دچار می‌شوند باید مراقبت‌های لازم را انجام دهند تا از عارضه‌ها و بیماری‌های دیگر ناحیه مقعد جلوگیری شود.
​​​​​​​
  • ضربه و فشار به پوشش داخلی دیواره‌ی مقعد هنگام اجابت مزاج
این عارضه باعث ترک یا شکاف در ناحیع مقعد می‌شود. گاهی اوقات ضربه به دلیل حرکت مدفوع خشک و سفت یا خیلی شل می‌تواند به دیواره‌ی مخاطی مقعد آسیب بزند.

افزایش درد
دردی که بیمار تا پیش از عفونت کردن شقاق در ناحیه مقعد احساس می­ کرد، شدت این درد دو برابر شده و به صورت مداوم فرد را آزار خواهد داد تا حدی که ممکن است خواب را از چشمان فرد بگیرد.

​​​​​​​بروز شقاق مزمن
همانطور که اطلاع دارید این بیماری در ابتدا همانند یک ترک خوردگی ساده ظاهر می‌شود و با کمی سوزش بیمار را آزرده خواهدکرد. اگر به درمان و رفع بیماری اهمیتی داده نشود بی‌شک علائم ثانویه و پیشرفته به مرور نمایان شده و روند درمان را سخت تر خواهدکرد. شقاق مزمن از جمله عوارض عدم درمان به موقع این بیماری محسوب می‌شود که با سوزش و دردی شدیدتر از حالت عادی رخ نمایی خواهدکرد.

ملتهب شدن مقعد
در اثر عفونت ترک ایجاد شده درون مقعد، اطراف این ناحیه ملتهب شده و بافت‌­های آن به رنگ قرمز ظاهر خواهدشد.

عوارض عدم درمان شقاق چیست؟

عوارض عدم درمان شقاق چیست؟

تراوش از شکاف
به علت عفونی شدن شقاق، ترشحاتی از قسمت ترک خورده، در مخاط یا پوست اطراف آن خارج خواهدشد.

تب
در اثر عفونت ناحیه شقاق، دمای بدن افزایش یافته و سیستم ایمنی فرد مختل خواهدشد که در نتیجه بیمار تب می‌کند.

بروز همورئید
بیماری هموروئید یا بواسیر گاها همراه با شقاق بروز می‌کند این بیماری نیز ممکن است بر اثر عفونت درمان نشده یا دفع ناقص بروز کند.

بروز فیستول
فیستول‌های مقعد اصولا بر اثر عفونت‌های درمان نشده بروز می‌کنند و منجر به بروز آبسه و درد زیادی می‌شوند.
بسیاری از بیماران با پیشرفت و گسترده شدن زخم شقاق به فیستول مقعد دچار می‌شوند. فیستول مانند مجرایی غیرطبیعی است که امکان اتصال به اندام‌های اطراف مقعد را دارا می‌باشد و سریعا عفونی خواهدشد. فیستول ساده و پیچیده دو نوع مختلف این بیماری هستند که هر دو برای بیمار مشکل ساز خواهندبود.

تنگ شدن کانال مقعد
تنگی کانال مقعد یکی دیگر از عوارض شقاق است که با منقبض شدن و گرفتگی عضلات دریچه مقعد ایجاد می‌شود. تنگ شدن کانال مقعد عبور مدفوع را بسیار سخت می‌کند و درد و ناراحتی زیادی را برای بیمار به همراه دارد. تنها در صورت درمان سریع و به موقع این بیماری است که این عارضه‌ها در ادامه رخ نخواهندداد.

سرطان مقعد و روده
در موارد نادر ممکن است بیماری به طور ناگهانی و به علت عفونت موجود در ناحیه تبعات بدی مانند سرطان مقعد یا سرطان روده را به همراه داشته باشد. این مورد خیلی کم پیش می‌آید اما به عنوان یکی از عارضه‌های ثانویه این بیماری شناخته می‌شود.
متاسفانه امروزه سرطان یک عارضه دامن‌گیر شده است که با یک بیماری کوچک و ساده و سهل انگاری در پروسه درمان آن می‌تواند به طور غیرمنتظره‌ای رخ دهد. شاید بیماری شقاق به عنوان یک عامل اصلی یا اولیه سرطان دستگاه گوارش یا سرطان روده به شمار نیاید اما در صورت بی‌توجهی می‌تواند رخ دهد و با جان بیمار بازی کند.

بروز کم خونی بر اثر خونریزی شقاق
گاها بیماری شقاق و خونریزی‌های آن به حدی زیاد و طولانی می‌شود که بیمار دچار کم خونی می‌شود. بیماری کم خونی نیز به نوبه خود عوارض گوناگونی از جمله سردرد، احساس خستگی، ضعف جسمانی و خواب آلودگی.
​​​​​​​
​​​​​​​ابتلا به بیماری‌های واگیردار
بر اثر زخمی که در ناحیه به وجود می‌آید بیماران مبتلا به شقاق بیشتر از افراد عادی در خطر ابتلا به بیماری‌های خطرناک و واگیردار مثل زگیل تناسلی و ایدز هستند.

​​​​​​​شما می‌توانید از طریق آماده کردن اطلاعات ضروری به پزشک خود کمک کنید. در این قسمت پیشنهاداتی به منظور آمادگی بیشتر برای جلسه ویزیت را بیان می‌داریم:

•    از محدودیت‌های پیش از ویزیت مطلع شوید. زمانیکه قرار جلسه ویزیت را ترتیب می‌دهید سوال کنید آیا لازم است پیش از جلسه محدودیتی در برنامه معمول خود ایجاد کنید.
•    علائم و نشانه‌هایی که تجربه کرده‌اید را یادداشت نمایید و نیز طول مدتی که متوجه آنها شده‌اید را ذکر نمایید.
•    اطلاعات شخصی و کلیدی خود را یادداشت نمایید (از جمله عادات معمول روده‌ای و نوع برنامه غذایی به ویژه میزان دریافت فیبر غذایی‌تان).
•    لیستی از تمامی داروهای دریافتی خود تهیه کنید. از جمله هر نوع ویتامین و یا مکملی که دریافت می‌کنید.
•    سوالات خود را برای پرسیدن از پزشک یادداشت نمایید.
•    پاسخ سوالات پزشک را بدانید.

مراجعه به پزشک برای درمان شقاق

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

علائم فیشر بسته به میزان پیشرفت بیماری و مدت زمانی که از شروع آن گذشته می‌تواند تغییر کند اما با مشاهده چنین نشانه‌هایی حتما برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید:

  • احساس سوزش و خارش در ناحیه آنال
  • لمس برآمدگی در دهانه مقعد
  • درد شدید هنگام دفع مدفوع
  • مشاهده خون روی مدفوع یا خونریزی مقعد 

آمادگی برای مراجعه به پزشک

​​​​​​​​​​​​​​•    اولین بار چه زمانی دچار علائم اولیه خود شدید؟
•    عادات معمول روده‌ای شما به چه شکل می‌باشد؟
•    رژیم غذایی دریافتی‌تان حاوی چه میزان فیبر می‌باشد؟
•    آیا تا کنون فردی از خانواده شما مبتلا به هموروئید، سرطان کولون، سرطان رکتوم و یا سرطان مقعد بوده‌است؟​​​​​​​

معمولا پزشکان چه سوالاتی از شما می پرسند؟

مراجعه به پزشک لزوما به معنی جراحی و درمان های پیچیده نیست و ممکن است دکتر از روش دارو درمانی و تجویز قرص و پمادهای موضعی برای درمان بیماری شما استفاده کند.​​​​​​​

مراقبت‌های بعد از درمان فیشر (شقاق)

رعایت نکات لازم و مراقبت‌های بعد از لیزر شقاق، نقش مهمی در کامل شدن روند درمان این بیماری دارد. رعایت این نکات به بیمار کمک می‌کند تا در زمان کمتری بهبودی کامل را بدست آورد و از عود مجدد بیماری جلوگیری کند.

  • خشک کردن محل با دستمال نرم: از نکات مهمی که بعد از درمان فیشر(شقاق) مقعد با لیزر باید رعایت شود، تمیز کردن بدن بعد از هربار دستشویی رفتن می‌باشد که در جلوگیری از ایجاد عفونت نقش مهمی دارد. اما حتما این کار را با دستمال نرم و لطیف انجام دهید.
  • رعایت تغذیه و مصرف کافی فیبر: مصرف کافی مایعات و غذاهای فیبردار به دفع راحت‌تر مدفوع کمک می‌کند و هنگام اجابت مزاج، فشار کمتری به محل جراحی وارد می‌شود.
  • فعالیت و پیاده روی: انجام فعالیت‌های سبک و پیاده روی، با بالا بردن گردش خون و خون رسانی بیشتر به لگن، به بهبود سریعتر بیماری کمک می‌کند.
  • عدم استفاده از شوینده‎‌های معطر: صابون و شوینده‌های معطر می‌تواند موجب تحریک ناحیه مقعد شود که در زمان بعد از جراحی پیشنهاد نمی‌شود.
  • نشستن در آب گرم یا حمام سیتز: برای بهبود سریعتر، بیمار می‌تواند در روز دو الی سه مرتبه حمام نشسته در آب گرم داشته باشد که به تقویت عضلات لگن و پاکسازی ناحیه مقعد کمک می‌کند.
مراقبت‌های بعد از درمان فیشر (شقاق)
سوالات متداول بیماران در مورد شقاق

سوالات متداول بیماران در مورد شقاق

فرم رزرو نوبت​​​​​​​

با تکمیل فرم زیر همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت:

ثبت

اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد و همکاران در اسرع وقت با شما تماس میگیرند.

سبد خرید