021 22 42 50 54
لوگو

فوق تخصصان کولورکتال
​​​​​​​(بیماری‌های مقعدی و کیست مویی)

دریافت نوبت اینترنتی

تماس از 9 صبح تا 1 شب

0902 200 39 11

کیست مویی در زنان | علت کیست مویی در زنان، تشخیص و درمان

کیست مویی در زنان یکی از بیماری‌های نشیمنگاهی محسوب می‌شود که نیازمند درمان است. این بیماری به دلیل بازگشت مو به زیر پوست ایجاد می‌شود که رشد مو در داخل پوست و ایجاد عفونت را در پی دارد. سینوس پیلونیدال می‌تواند با علائمی همچون درد، التهاب، و خروج عفونت و چرک از ناحیه سینوس همراه باشد و باید هرچه سریع‌تر درمان گردد. در ادامه به کیست مویی در زنان به شکل کامل خواهیم پرداخت.

کیست مویی چیست؟

کیست های مویی برآمدگی ها و سینوس هایی هستند که با چرک و عفونت پر شده اند.

این عارضه به دلیل برگشت مو به پوست رخ می دهد.

علائم سینوسی شامل درد، ترشحات چرکی و غیره است.

نحوه تراشیدن موهای بدن، رشد مو، ژنتیک و ... ممکن است از دلایل بروز کیست مویی باشد.

انواع سینوس های پیلونیدال به طور کلی به دو دسته سطحی و عمیق تقسیم می شوند و با توجه به محل وقوع نامگذاری می شوند.

کیست مویی در زنان چیست؟

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال در زنان از رایج‌ترین بیماری‌های ناحیه نشیمنگاهی است که در بالای شکاف باسن یا انتهای استخوان دنبالچه به وجود می‌آید. این بیماری به دلیل بازگشت مو به زیر پوست ایجاد می‌شود و با عفونت و درد همراه می‌گردد. 

کیست مویی در بانوان

 

علائم کیست مویی در زنان

زمانی که کیست مویی عفونت نکرده علامت چندانی ندارد؛ اما زمانی که این بیماری عفونت می‌کند با علائمی همچون موارد زیر همراه است:

  • تورم و التهاب در محل کیست
  • وجود چندین حفره یا سوراخ در سطح پوست
  • احساس درد در هنگام نشستن و ایستادن
  • احساس درد در ناحیه پایین کمر
  • قرمز و ملتهب شدن پوست اطراف مقعد
  • وجود ترشحات چرکی و خونی در محل آبسه همراه با بوی بد
  • خارج شدن مو از محل کیست

درد هنگام نشستن علامت کیست مویی در بانوان

 

علت کیست مویی در زنان

علل ایجاد کیست مویی در زنان بسیار مختلف است. از جمله مواردی که باعث ابتلای زنان به کیست مویی می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اضافه وزن و چاقی
  • عدم تحرک کافی
  • نشستن طولانی مدت در یک مکان
  • پر مویی ناحیه باسن 
  • تعریق شدید
  • استفاده از لباس‌های زیر و شلوارهای تنگ و چسبان
  • سابقه خانوادگی

 

کیست مویی در زنان در چه سنینی بیشتر دیده می‌شود؟

با اینکه درصد احتمال ابتلای زنان به کیست مویی نسبت به مردان بسیار کمتر است؛ اما زنان به خصوص در سنین بین ۱۵ تا ۲۵ سالگی در معرض این بیماری قرار دارند. باید در نظر داشت در سنین دیگر نیز زنان در معرض این بیماری هستند و به همین دلیل باید به علائم این بیماری حتماً توجه داشته باشند تا در صورت ابتلا برای درمان اقدام کنند.

 

پیشگیری از بیماری کیست مویی در زنان

جهت پیشگیری از بیماری کیست مویی در زنان روش‌های مختلفی وجود دارد. از جمله این راه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اصلاح موهای بین شکاف باسن
  • نشستن بر روی صندلی‌های نرم یا بالشتک‌های نرم
  • خودداری از نشستن‌های طولانی مدت
  • پوشیدن لباس‌های زیر مناسب و تعویض به موقع آنها
  • رعایت نظافت در ناحیه مقعد
  • داشتن تحرک و انجام ورزش‌های روزانه

ورزش یکی از راه های پیشگیری از کیست مویی

 

بیماری کیست مویی در زنان چگونه تشخیص داده می‌شود؟

بیماری کیست مویی در زنان با یک معاینه فیزیکی توسط پزشک قابل تشخیص است. از آنجایی که کیست مویی به شکل یک آبسه در قسمت بالای شکاف باسن است با لمس پزشک بسیار راحت تشخیص داده می‌شود. اگر پزشک متوجه عفونت شدید در ناحیه کیست مویی شود ممکن است آزمایش خون نیز تجویز نماید.

تشخیص کیست مویی توسط پزشک متخصص

 

درمان کیست مویی در زنان

پس از اینکه پزشک کیست مویی را تشخیص داد روند درمان باید آغاز شود. درمان کیست مویی در زنان به دو شکل جراحی و لیزردرمانی کیست مویی انجام می‌شود:

روش جراحی کیست مویی در زنان

روش جراحی کیست مویی یکی از قدیمی‌ترین روش‌های درمان این بیماری است که باید توسط پزشک جراحی عمومی یا فوق‌تخصص ناحیه مقعد و روده انجام شود. در این روش بر روی کیست یک برش زده می‌شود و بعد کیست را به شکل کامل تخلیه می‌کنند. این روش درمانی به دو شکل باز و بسته انجام می‌شود. در روش جراحی باز، پس از انجام جراحی، زخم را با پانسمان پر می‌کنند و آن را بخیه نمی‌زنند. در روش جراحی بسته زخم در نهایت بخیه زده می‌شود. تفاوت این دو روش در این است که دوره نقاهت جراحی باز حدود 8 هفته است که باید در طی آن هر روز پانسمان زخم عوض شود. روش جراحی بسته دوره نقاهت کوتاه‌تری در حدود ۴ هفته دارد؛ اما احتمال خطر عود کیست در این روش بالاتر است.

جراحی کیست مویی

لیزردرمانی کیست مویی

یکی از روش‌های مؤثر که امروزه نقش مهمی در درمان این بیماری دارد روش لیزردرمانی کیست مویی است. این روش درمانی کم تهاجمی است و به دلیل مزیت‌های بسیاری که دارد جایگزین روش جراحی شده است. لیزردرمانی کیست مویی در زمانی بسیار کوتاه و در حدود 30 دقیقه، بدون نیاز به بستری شبانه و بیهوشی بیماری کیست مویی را درمان می‌کند. از طرفی این روش درمانی بدون درد و خونریزی است و بیمار می‌تواند پس از انجام آن و بدون دوره نقاهت خاصی کارهای روزمره خود را از سر گیرد.

لیزر کیست مویی

 

آیا استفاده از درمان‌های خانگی و آنتی‌بیوتیک‌ها به درمان کیست مویی در زنان کمک می‌کند؟

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که با درمان‌های خانگی و استفاده از داروهای آنتی‌بیوتیک بیماری کیست مویی آنها قابل بهبود است. این باور کاملاً اشتباه است؛ زیرا هیچ درمان خانگی و یا دارویی برای از بین بردن کیست مویی شناخته نشده است. در واقع درمان‌های خانگی و استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها فقط می‌توانند به کاهش علائم بیماری کمک کنند و یا مانع از گسترش بیماری شوند؛ اما به هیچ عنوان نمی‌توانند این بیماری را درمان کنند؛ بنابراین بهتر است افراد سراغ روش‌هایی که در ادامه می‌آیند برای درمان کیست مویی نروند:

  • استفاده از روغن‌های مانند روغن درخت چای، روغن نارگیل و روغن کرچک
  • استفاده از سیر و پیاز برای درمان کیست مویی
  • استفاده از موم زنبور عسل و عسل
  • استفاده از جوش شیرین بر روی ناحیه

درمان دارویی کیست مویی

 

بهترین روش درمان کیست مویی در زنان چیست؟

همان‌طور که اشاره شد امروزه روش لیزردرمانی به عنوان بهترین روش درمان کیست مویی در زنان شناخته می‌شود. از آنجایی که این روش یک روش کم تهاجمی است و از طرفی دوره نقاهتی مشابه روش جراحی را ندارد امروز از آن به عنوان بهترین روش درمان کیست مویی نام برده می‌شود.

 

کلام پایانی

بیماری کیست مویی در زنان یکی از بیماری‌های شایع نشیمنگاهی محسوب می‌شود که با علائم مختلفی همراه است و می‌تواند با درد خود فعالیت‌های روزمره افراد را تحت تأثیر قرار دهد. کیست مویی در زنان برخلاف مردان کمتر اتفاق می‌افتد با این وجود لازم است زنان با علائم این بیماری آشنا باشند تا در صورت مشاهده علائم هرچه سریع‌تر برای درمان اقدام کنند. درمان بیماری کیست مویی بسیار اهمیت دارد تا از پیشرفت بیماری و عفونت شدید خودداری شود. درمان بیماری کیست مویی از طریق جراحی و لیزردرمانی کیست مویی انجام می‌شود و اینکه کدام روش مناسب بیمار است به تشخیص پزشک باز می‌گردد.

 

منابع:

فرم رزرو نوبت​​​​​​​

با تکمیل فرم زیر همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت:

ثبت

اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد و همکاران در اسرع وقت با شما تماس میگیرند.

سبد خرید