پماد برای درمان زخم مقعدی

زخم مقعدی یکی از بیماری‌های ناحیه نشیمنگاهی است که به شکل یک شکاف در پوست دهانه مقعد ظاهر می‌شود. این بیماری به دلایل مختلفی به وجود می‌آید و به طور معمول از پماد برای درمان زخم مقعدی استفاده می‌کنند. بسیار مهم است افراد از پمادهای مخصوص با تجویز پزشک استفاده کنند تا مشکلی برای درمان این عارضه به وجود نیاید. در این مقاله به شکل کامل به انواع پماد برای درمان زخم مقعدی اشاره خواهیم کرد.


زخم مقعدی چیست؟

زخم مقعدی یک خراش یا پارگی در داخل یا اطراف مقعد است که می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. این عارضه قابل درمان است و ابتلا به آن جای نگرانی ندارد. زخم مقعدی با علائم مختلفی همچون خونریزی در هنگام عمل دفع و احساس درد و سوزش بسیار زیاد در هنگام اجابت مزاج همراه است. دلایلی همچون یبوست، شقاق، رابطه مقعدی و بواسیر می‌توانند از جمله دلایل ایجاد زخم مقعدی باشند.

زخم مقعدی


پمادهای موثر در درمان زخم مقعدی

برای درمان زخم مقعدی جدای از اینکه بسیار مهم است علت عامل این بیماری مداوا شود به طور معمول پزشکان از پمادهای زیر جهت درمان استفاده می‌کنند:

پماد تتراسایکلین

پماد تتراسایکلین یک پماد آنتی‌بیوتیک است که نقش مهمی در درمان عفونت‌های باکتریایی دارد. این پماد را پزشکان برای جلوگیری از عفونت زخم و سریع‌تر شدن روند بهبودی استفاده می‌کنند. استفاده از این پماد کمک می‌کند از التهاب، قرمزی و سوزش زخم مقعد جلوگیری شود.
با توجه به تجویز پزشک می‌توان یک تا دو بار در روز این پماد را بر روی زخم مقعدی استفاده کرد.

پماد نیتروگلیسیرین

یکی از پمادهای بسیار مهم دیگر در درمان زخم مقعدی پماد نیتروگلیسیرین است. این پماد که بسیاری آن را با نام «گلیسیرین تری نیترات» می‌شناسند گردش خون را در ناحیه مقعدی افزایش می‌دهد و به این ترتیب باعث کاهش فشار به مقعد و تسریع روند درمان می‌شود.
به طور معمول پزشکان پماد نیتروگلیسیرین را هر ۸ تا ۱۲ ساعت تجویز می‌کنند تا بر روی زخم مقعد از آن استفاده شود.

پمادهای موثر در درمان زخم مقعدی: پماد نیتروگلیسیرین

پماد دیلتیازم (دیلتیژل)

یکی از پمادهای بسیار مهم برای درمان زخم مقعدی پماد دیلتیازم است. این پماد نقش مهمی در کاهش مشکلاتی نظیر خارش، درد و سوزش زخم مقعد دارد. این دارو از جمله مهارکننده‌های کلسیم است که مانع از ورود کلسیم به داخل سلول شده و با کاهش گردش خون به کم شدن فشار در عضله مقعد کمک می‌کند.
 این دارو باید با تجویز پزشک بر روی زخم مقعد استفاده شود. پزشکان به طور معمول این پماد را برای دو تا سه بار استفاده در روز به مدت ۸ هفته تجویز می‌کنند.

پماد لیدوکائین

یکی دیگر از داروهای مؤثر در درمان زخم مقعدی، پماد لیدوکائین نام دارد. لیدوکائین به عنوان یک داروی ضددرد استفاده می‌شود که با بی‌حس کردن ناحیه می‌تواند به کاهش درد کمک کند. این دارو حتماً باید با تجویز پزشک مصرف شود زیرا مصرف خودسرانه آن در طولانی مدت مشکلاتی را در پی دارد.

پمادهای موثر در درمان زخم مقعدی: پماد لیدوکائین

پماد هیدروکورتیزون

یکی از پمادهای مؤثر در درمان زخم مقعدی پماد هیدروکورتیزون است. این پماد نقش مهمی در کاهش التهاب، تحریک و خارش زخم دارد و می‌تواند به بهبود علائم زخم مقعدی کمک کند.
به طور معمول پزشکان این پماد را برای دو بار در روز تجویز می‌کنند.

پماد کالاندولا

این پماد خواص ضدالتهابی و ضدمیکروبی دارد و می‌توان آن را از داروخانه‌ها بدون نسخه خریداری کرد. استفاده از پماد کالاندولا بر روی زخم مقعد می‌تواند به کاهش التهاب و بهبودی زخم کمک کند.

پماد رکتول

پماد رکتول از دیگر پمادهای موضعی است که برای درمان برخی مشکلات مقعدی کاربرد دارد. در این پماد از مواد مؤثری همچون لیدوکائین، هیدروکورتیزون و کرم‌های مرطوب‌کننده استفاده شده است. لیدوکائین نقش بی‌حس‌کننده و ضددرد و هیدروکورتیزون خواص ضدالتهاب دارد. کرم‌های مرطوب‌کننده محصول نیز باعث آرامش و تسکین ناحیه می‌شوند و به‌این‌ترتیب به بهبود زخم مقعد کمک می‌کنند.
برای استفاده از این پماد باید ابتدا ناحیه زخم را به شکل کامل تمیز کرد و سپس با دستکش کمی از پماد را بر روی منطقه آسیب‌دیده مالید. پزشکان به طور معمول این پماد را برای مدت زمان کوتاهی تجویز می‌کنند که مدت آن یک تا دو هفته است.

پمادهای موثر در درمان زخم مقعدی: پماد رکتول


روش‌های خانگی درمان زخم مقعدی

برای درمان زخم مقعدی در کنار استفاده از پمادها روش‌های خانگی نیز توصیه می‌شود. روش‌های خانگی درمان زخم مقعدی به مجموعه تغییراتی در سبک زندگی گفته می‌شود که نقش مهمی در درمان این بیماری ایفا می‌کنند. اصلاح رژیم غذایی و مصرف بیشتر فیبر و مایعات از جمله اقداماتی است که افراد باید آن را در نظر داشته باشند. تنظیم کردن عادات اجابت مزاج از دیگر مواردی است که می‌تواند به درمان زخم مقعدی کمک کند. همچنین باید افراد در طول روز تحرک بیشتری داشته باشند تا با افزایش گردش خون به ناحیه مقعد، زخم مقعدی زودتر بهبود پیدا یابد.

روش‌ خانگی درمان زخم مقعدی


درمان بیماری‌های مقعدی چگونه انجام می‌شود؟

درمان بیماری‌های مقعدی با توجه به نوع بیماری با روش‌های مختلفی انجام می‌شود. بیماری بواسیر و شقاق از جمله بیماری‌های نشیمنگاهی هستند که در مراحل ابتدایی خود با تغییراتی در سبک زندگی و استفاده از پمادها و داروهای خاص قابل درمان هستند. زمانی که این بیماری‌ها پیشرفت کنند همچون بیماری‌های دیگری مانند فیستول، آبسه مقعدی و کیست مویی نیاز به روش‌های درمانی همچون جراحی یا لیزر دارند. در واقع این بیماری‌ها با درمان‌های خانگی، گیاهی و دارویی قابل مداوا نیستند و باید حتماً با روش‌های جدی‌تری همچون موارد نام برده برای درمان آنها اقدام کرد. اینکه کدام روش درمانی مناسب بیمار است پس از معاینه پزشک تشخیص داده می‌شود. به همین دلیل به بیماران توصیه می‌گردد با مشاهده علائم غیرمعمول در ناحیه مقعد به پزشکان فوق تخصص کولورکتال مراجعه کنند تا درمان بیماری آنها به شکل کامل انجام شود.

درمان بیماری‌ مقعدی


کلام پایانی

زخم مقعدی یکی از مشکلاتی است که در ناحیه مقعد به وجود می‌آید و دلایل مختلفی همچون بیماری‌های مقعدی می‌توانند باعث ابتلا به آن باشند. از پماد برای درمان زخم مقعدی استفاده می‌شود. این پمادها انواع مختلفی دارند که باید با توجه به شرایط بیمار توسط پزشک تجویز شوند. استفاده از پماد برای درمان زخم مقعدی می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد تا از درد و مشکلات ناشی از  زخم مقعدی کاسته شود.

۰
از ۵
۰ مشارکت کننده

فرم رزرو نوبت​​​​​​​

با تکمیل فرم زیر همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت:

ثبت

اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد و همکاران در اسرع وقت با شما تماس میگیرند.

سبد خرید