بسیاری از افراد که به بیماری بواسیر مبتلا هستند جهت درمان بیماری خود به سراغ داروها و پمادهایی میروند که طبق تجربه برخی از افراد ممکن است به تسکین علائم بواسیر کمک کرده باشند. یکی از این پمادها، پماد ویتامین آ د است که بسیاری باور دارند این پماد میتواند باعث جلوگیری از پیشرفت هموروئید شود. در ادامه این مقاله به نقش پماد ویتامین آ د برای بواسیر به شکل کامل خواهیم پرداخت.
پماد ویتامین آ د برای بواسیر خوب است؟
پماد ویتامین آ د خواص التیامبخش و مرطوبکننده دارد و همین ویژگی باعث میشود تا بتواند به بهبود برخی مشکلات پوستی کمک کند. این پماد اگرچه میتواند با خواص خود باعث کاهش التهاب و تحریک ناشی از بواسیر شود؛ اما به شکل مستقیم نقشی در درمان این بیماری ندارد و تنها نقش آن کاهش برخی از علائم بواسیر همچون خارش و سوزش در ناحیه است.
نحوه مصرف پماد آ د برای درمان بواسیر
برای اینکه بتوان از پماد آ د برای درمان بواسیر استفاده کرد در ابتدا باید ناحیه مقعد را با آب ولرم و صابون ملایم شستشو داد. سپس باید ناحیه را با یک حوله نرم به آرامی خشک کرد تا از عفونت و تحریک بیشتر جلوگیری شود. سپس باید کمی از پماد آ د را بر روی انگشتان تمیز قرار داد و به آرامی آن را بر روی ناحیه خارجی بواسیر یا بخشهایی از پوست که دچار خارش یا سوزش هستند مالید. برای بواسیر داخلی میتوان با مشورت پزشک از اپلیکاتور مخصوص یا گاز استریل استفاده کرد هرچند این پماد برای مصرف خارجی مناسبتر است.
مزایای ویتامین آ د برای بواسیر
از جمله دلایلی که باعث میشوند ویتامین آ د برای بواسیر مفید باشد موارد زیر هستند:
کاهش خشکی پوست
ویتامین آ د میتواند نقش مهمی در مرطوب کردن ناحیه مقعد داشته باشد و به این ترتیب خشکی و ترکهای ناشی از بواسیر را کاهش دهد. این سازوکار کمک میکند تا از تحریک بیشتر پوست این منطقه جلوگیری شود.
کاهش التهاب و سوزش
پماد ویتامین آ د خواص ضدالتهابی ملایمی دارد و میتواند به کاهش التهاب، قرمزی و سوزش در ناحیه بواسیر کمک کند. این مسئله باعث کاهش خارش و ناراحتیهای مربوط به بواسیر میشود.
تسریع بهبود پوست آسیبدیده
پماد ویتامین آ د نقش مهمی در ترمیم پوست دارد و به بازسازی سلولهای پوستی کمک میکند. این خاصیت میتواند به بهبود بافتهای آسیبدیده ناشی از بواسیر کمک کند و روند بهبودی را سرعت بخشد.
حفاظت از پوست
ویتامین آ د به تقویت سد دفاعی پوست کمک میکنند و از آسیبهای ناشی از تحریکات روزانه جلوگیری میکند.
تسکین دردهای خفیف
ویتامین آ د میتواند به طور موقت علائم درد و ناراحتی را در ناحیه بواسیر تسکین دهد و شرایط مطلوبتری را برای فرد به وجود آورد.
عوارض درمان بواسیر با پماد ویتامین آ د
پماد ویتامین آ د به شکل کلی ایمن است و برای بسیاری از افراد عوارضی ایجاد نمیکند؛ اما استفاده از آن ممکن است در برخی افراد با پوست حساس عوارضی به همراه داشته باشد و یا استفاده بیش از حد از این پماد عارضه ایجاد کند. برخی از عوارض احتمالی این پماد برای درمان بواسیر عبارتاند از:
- حساسیت پوستی: بعضی افراد ممکن است به ویتامین آ یا سایر ترکیبات موجود در این پماد حساسیت داشته باشند و دچار علائمی مانند خارش، قرمزی و سوزش در ناحیه استفاده شوند.
- تحریک و التهاب بیشتر: در برخی موارد استفاده مداوم یا بیش از حد از پماد آ د ممکن است باعث تحریک پوست و افزایش التهاب در ناحیه بواسیر شود.
- ایجاد حساسیت به نور: ویتامین آ ممکن است باعث حساسیت پوست به نور خورشید شود، این حساسیت میتواند باعث آفتابسوختگی در نواحی خارجی بدن گردد؛ هرچند در ناحیه مقعد کمتر رخ میدهد. بهتر است پس از مصرف پماد فرد در مقابل نور مستقیم خورشید قرار نگیرد.
- عدم بهبود و تأخیر در درمان اصلی: ویتامین آ د درمان قطعی بیماری بواسیر نیست و فقط باعث کاهش علائم میشود. ممکن است افراد با اتکا به این پماد و عدم مراجعه به پزشک درمان مؤثر را به تأخیر بیندازند و باعث تشدید بواسیر شوند.
- عفونت: اگر پماد بهدرستی استفاده نشود و یا ناحیه بهداشت مناسبی نداشته باشد ممکن است عفونت به وجود آید.
معرفی بهترین داروها برای درمان بواسیر
در کنار مصرف ویتامین آ د برای درمان بواسیر از داروهای دیگری نیز استفاده میشود. داروها علاوه بر اینکه میتوانند در کاهش علائم بواسیر مؤثر باشند میتوانند در صورت خفیف بودن بواسیر به درمان آن کمک کنند. از جمله بهترین داروها برای درمان بواسیر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
شیاف بواسیر
شیاف مخصوص بواسیر از جمله داروهایی است که میتوان برای درمان بواسیر از آن استفاده کرد. شیاف آنتی هموروئید از جمله معروفترین شیافهایی است که در داروخانهها برای درمان بواسیر به فروش میرسد.
پماد برای درمان بواسیر
پمادها از دیگر داروهایی هستند که به شکل موضعی استفاده میشوند و تنوع آنها باعث میشود نقش مهمی در درمان بیماری بواسیر داشته باشند. از جمله پمادهای مخصوص بواسیر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پماد هیدروکورتیزون: پماد هیدروکورتیزون یک ضدالتهاب استروئیدی است و به سرکوب سیستم ایمنی بدن میپردازد و میتواند به کاهش التهاب بواسیر کمک کند.
- پماد آنتی هموروئید: این پماد از بهترین داروهای بواسیر محسوب میشود و خواص ضدالتهاب، بیحسکننده، قابض و ضددرد دارد. پماد آنتی هموروئید نقش مهمی در کاهش تورم عروق دارد.
- پماد لیدوکائین: این پماد یک بیحسکننده موضعی است که میتواند به تسکین درد هموروئید کمک کند.
- پماد ام جی: این پماد از مواد گیاهی تشکیل شده و یک پماد ضدباکتری، ضدقارچ، ضدالتهاب و قابض به شمار میرود. همچنین خواص قابض کننده عروق این پماد میتواند به درمان بواسیر کمک کند.
- پماد و لوسیون پراموکسین: این پماد نیز از جمله بهترین داروی بواسیر به شمار میرود که خواص ضد خارش و بیحسکننده دارد.
بهترین قرص برای درمان بواسیر
برای درمان بواسیر از برخی قرصها نیز میتوان استفاده کرد که نقش مهمی در کاهش علائم این بیماری دارند. از جمله این قرصها موارد زیر هستند:
- قرص روهمورین: این قرص باعث توقف گردش خون در عروق هموروئیدی میشود و با خشک کردن آنها به درمان بواسیر کمک میکند.
- قرص مسکن: مسکنها در کاهش علائم بیماری بواسیر مؤثر هستند و میتوان از آنها برای تسکین علائم استفاده کرد.
کلام پایانی
بسیاری از افراد مبتلا به بواسیر طبق تجربه برخی از بیماران به سراغ استفاده از پماد ویتامین آ د برای بواسیر میروند. این پماد خواص مرطوبکننده و ضدالتهاب دارد و میتواند به کاهش خشکی و التهاب ناشی از بواسیر کمک کند. با وجود خواص ویتامین آ د نمیتوان به طور قطع تأثیر این پماد را برای درمان بواسیر تأیید کرد. بسیار مهم است بیماران پیش از استفاده از این پماد در رابطه با آن با پزشک مخصوص خود مشورت کنند و سپس از این پماد برای درمان بواسیر استفاده نمایند.