بواسیر چیست؟ هموروئید چیست؟ سوالی که ممکن است پس از احساس درد، احساس سوزش یا خارش در مقعد و یا حتی خونریزی مقعدی به ذهن فرد برسند.
بواسیر که نام انگلیسی آن (hemorrhoid) است، وریدهای برجسته و متورم در مقعد و پایین رکتوم هستند. بیماری بواسیر تودههایی را تشکیل میدهد که از راست روده آویزان شدهاند و در نهایت ترکها و پارگیهایی را ایجاد میکند که به مرور زمان باعث خونریزی خواهند شد. بواسیر بر اساس منطقه به دو نوع تقسیم میشود.
بواسیر داخلی؛ این نوع میتواند باعث خون ریزی در هنگام اجابت مزاج شود و بواسیر خارجی که از ناحیه مقعد خارج میشود و منجر به تورم، خارش و درد شدید خواهد شد. اگر در مقعد خود درد و خون ریزی دارید، باید برای تشخیص نوع و گیرد هموروئید به نزد پزشک بروید تا بهترین درمان را به شما ارائه شود. در این بررسی به طور کامل در مورد بواسیر یا هموروئید و این که هموروئید چیست و چه علائمی دارد صحبت میکنیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید این ویدئو را مشاهده کنید:
هموروئید چیست و چه علائمی دارد؟
هموروئید رگهای خونی هستند که در ماهیچههای صاف دیوارههای راست روده و مقعد قرار دارند. هموروئید بخش طبیعی از آناتومی بدن همه انسانهاست و در محل اتصال شریانهای کوچک به وریدها واقع شده است. هموروئید توسط ماهیچههای صاف و بافت همبند محافظت میشود و بر اساس محل قرارگیری با خط پکتینات (نقطه تقسیم بین 2.3 بالایی و 1.3 پایینی مقعد) طبقه بندی میشود. این یک تمایز آناتومیک مهم است، زیرا نوع سلولهایی که هموروئید را پوشش میدهند، اعصابی هستند که حس دارند.
به نقل از سایت clevelandclinic.com:
Hemorrhoids are swollen, enlarged veins that form inside and outside of your anus and rectum. They can be painful and uncomfortable and cause rectal bleeding
هموروئید یا بواسیر وریدهای متورم شدهای هستند که در داخل و خارج مقعد و راست روده شما ایجاد میشوند. این وریدها میتوانند دردناک باشند یا حتی خونریزی کنند.
هموروئیدهای داخلی در بالای خط پکتینات قرار دارند و با سلولهایی پوشیده شدهاند که همان سلولهایی هستند که بقیه رودهها را پوشاندهاند. هموروئید خارجی در زیر خط ایجاد میشود و با سلولهایی شبیه پوست پوشیده شده است. بواسیر تنها زمانی مشکل ساز میشود که شروع به تورم کند و باعث خارش، درد یا خونریزی شود. بواسیر بافت طبیعی است و تنها زمانی ایجاد نگرانی میکند که متورم شود؛ ملتهب شود یا خونریزی کند.
هموروئید پس از درمان غیرجراحی در حدود 50 درصد مواقع عود میکند، در حالی که میزان عود پس از جراحی تنها پنج درصد است. هدف کنترل التهاب هموروئید با رژیم غذایی و هیدراتاسیون است تا نیازی به جراحی نباشد. از این نظر، هموروئید یک بیماری مادام العمر است که باید کنترل شده و درمان نشود.
بافت هموروئیدی طبیعی قابل مشاهده نیست، زیرا ابتدا باید متورم شود و ملتهب شود یا لخته ایجاد کند تا علائم ایجاد گردند. میتوان هموروئید خارجی متورم یا بواسیر پرولاپس داخلی را در خارج از مقعد مشاهده کرد، اما بواسیر داخلی را نمیتوان دید، زیرا در داخل مقعد باقی میماند. یک هموروئید ترومبوزه شده به صورت تودهای در لبه مقعد ظاهر میشود که از مقعد بیرون زده و به دلیل لخته شدن خون در داخل رگ خونی متورم به رنگ آبی تیره خواهد بود. بواسیرهای غیر ترومبوزه به صورت توده لاستیکی ظاهر میشوند.
علائم بواسیر
هموروئید شایعترین علت شکایات مقعدی است. شایعترین علائم بواسیر عبارتند از:
احساس درد در ناحیه مقعد
یکی از علائم بواسیر احساس درد در ناحیه مقعد است. این درد در هنگام نشستنهای طولانیمدت و یا خروج مدفوع بیشتر احساس میشود.
خونریزی در هنگام اجابت مزاج
یکی از بارزترین علائم بواسیر خونریزی مقعد در هنگام اجابت مزاج است. این خون رنگ قرمز روشن دارد و مقدار آن با توجه به شدت بیماری متفاوت است. ممکن است در مراحل اولیه میزان آن بسیار کم باشد و با پیشرفت بیماری افزایش یابد.
بیرون زدگیهای گوشتی از ناحیه مقعد
التهاب رگهای ناحیه مقعد باعث میشود عروق متورم شوند و با تجمع خون، بیرونزدگیهایی در اطراف دریچه مقعد به وجود آید.
احساس دفع ناکامل مدفوع
یکی دیگر از علائم بواسیر احساس دفع ناکامل مدفوع است. به طور معمول زمانی که فرد اجابت مزاج میکند کانال مقعدی به شکل کامل تخلیه میشود. در افراد مبتلا به هموروئید به دلیل عدم توانایی عضلات و عروق خونی در این ناحیه، تخلیه کامل مدفوع رخ نمیدهد و به این شکل است که احساس دفع ناکامل مدفوع در بسیاری افراد مبتلا به هموروئید دیده میشود.
سوزش و خارش مقعد
یکی دیگر از بارزترین علائم هموروئید سوزش و خارش مقعد است که میتواند برای فرد بسیار آزاردهنده باشد.
خروج ترشحات لزج و چسبنده
از دیگر علائم بواسیر خروج ترشحات لزج و چسبنده بیرنگ از ناحیه مقعد است که به همراه مدفوع از بدن خارج میشود. بسیاری مواقع کمکاری رودهها و ابتلا به یبوست عامل آن است.
به یاد داشته باشید که خونریزی مقعدی یا خون در مدفوع هرگز طبیعی نیست و اگرچه ممکن است ناشی از یک علت نسبتاً خوش خیم مانند هموروئید باشد، اما دلایل جدیتر میتوانند باعث تهدید زندگی باشند. این موارد شامل خونریزی از زخم، دیورتیکولیت، بیماری التهابی روده و تومورها هستند. اگر خونریزی مقعدی رخ داد، مهم است که با متخصص مراقبتهای بهداشتی خود تماس بگیرید یا به دنبال مراقبتهای پزشکی اورژانسی باشید. این امر به ویژه در صورتی مهم است که فرد از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکند.
هنگامی که هموروئید داخلی ملتهب میشود؛ میتواند باعث تورم شود. این به خودی خود باعث ایجاد درد نمی شود زیرا هیچ رشته دردی به وریدهای بالای خط پکتینات متصل نیست. دفع مدفوع سفت میتواند پوشش نازک شده بواسیر را خراش دهد و باعث خونریزی بدون درد شود. با این حال، بواسیر متورم همچنین میتواند باعث اسپاسم عضلات اطراف راست روده و مقعد شود و درد ایجاد کند، به خصوص اگر از طریق مقعد بیرون زده یا پرولاپس شوند. در این حالت، یک توده در لبه مقعد احساس میشود.
هموروئید داخلی نیز میتواند ترومبوز (لخته) شود که منجر به درد شدید میشود. بواسیر ممکن است باعث التهاب پوست اطراف مقعد شود و سوزش و خارش ایجاد کند که به عنوان خارش آنی شناخته میشود. با این حال، سایر علل خارش شامل قارچها و سایر عفونتهای پوستی و انگلهایی مانند کرم سوزنی هستند. مهمتر از همه، همانطور که خون در مدفوع را نباید نادیده گرفت، زیرا ممکن است نشانه سرطان روده بزرگ باشد، خارش یا خونریزی مقعد نیز نباید فقط به هموروئید ربط داده شوند، زیرا میتوانند نشانهای از تومور سرطان مقعد باشند.
هموروئیدهای خارجی رفتار متفاوتی دارند، زیرا توسط پوست بدن پوشانده شدهاند و دارای رشتههای درد هستند. هموروئید خارجی ترومبوز شده زمانی اتفاق میفتد که ورید زیرین داخل هموروئید لخته میشود و باعث درد شدید ناشی از کشش سریع پوست پوشاننده هموروئید خواهد شد. در این حالت، یک توده سخت دردناک در مقعد احساس میشود. بواسیر خارجی همچنین میتواند منجر به تگهای پوستی اضافی شود که میتواند در لبه مقعد احساس شود و باعث ایجاد مشکلاتی در تمیز کردن پس از اجابت مزاج گردد و منجر به عفونتهای ثانویه پوست شود.
علت و علائم بواسیر در مردان
علت بواسیر در مردان میتواند تمام مواردی باشد که پیشتر به آنها اشاره شد. در واقع بواسیر در مردان به دلایل مختلفی همچون یبوست، اضافهوزن، بلند کردن اجسام سنگین و موارد اینچنینی میتواند رخ دهد و شاید برخی از علل بواسیر همچون بلند کردن اجسام سنگین در مردان نسبت به زنان بیشتر دیده شود.
علائم بواسیر در مردان همچنین با علائم کلی بواسیر کاملاً مشابه است و مواردی همچون درد در ناحیه مقعد، خونریزی در هنگام عمل دفع، تورم در اطراف مقعد و... میتوانند در هنگام بواسیر مردان دیده و احساس شوند.
علت و علائم بواسیر در زنان
بواسیر در زنان نیز بر اثر دلایل مختلفی که از آنها نام بردیم به وجود میآید؛ اما بواسیر ناشی از بارداری یا زایمان طبیعی فقط در زنان دیده میشود و باعث تفاوت علت بواسیر در زنان و مردان میگردد. همچنین تغییرات هورمونی در دوران بارداری که عامل یبوست هستند از دیگر مواردی است که در مردها دیده نمیشود و میتواند عامل مهمی در بواسیر زنان باشد.
علائم بواسیر در زنان با علائم کلی بواسیر مشابهت دارد و با توجه به این علائم زنان میتوانند پی به بیماری خود ببرند و هرچه سریعتر برای درمان اقدام نمایند.
انواع هموروئید یا بواسیر
در حالت کلی انواع بواسیر به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم میشود. اما هرکدام از آنها زیرگروههای متفاوتی براساس شدت و علائم بیماری دارند.
در این قسمت به طور مختصر هر یک از انواع هموروئید را برای شما شرح میدهیم:
ویژگیها | هموروئید داخلی | هموروئید خارجی | هموروئید پرولاپس |
محل قرارگیری | داخل راست روده | در زیر پوست اطراف مقعد | داخل راست روده ولی از مقعد بیرون زده |
خونریزی | دارد | دارد | دارد |
درد و سوزش | ندارد | دارد | ندارد |
درمان خودبهخودی | دارد | ندارد | دارد |
احساس مانع در برابر خروج مدفوع | دارد | دارد | دارد |
درد در هنگام نشستن | دارد | دارد | دارد |
ورم و التهاب | دارد | دارد | دارد |
لمس توده در اطراف مقعد | ندارد | دارد | دارد |
بیاختیاری یا نشت مدفوع | ندارد | ندارد | دارد |
بواسیر داخلی
هموروئید یا بواسیر داخلی به نوعی از بواسیر گفته میشود که در داخل روده قرار دارد و خونریزی روشن یکی از علائم اصلی آن میباشد. همچنین این نوع هموروئید دردناک نیست و احساسی مانند پر بودن روده به شما میدهد.
هموروئید پرولاپس
نوعی از بواسیر داخلی که از مقعد بیرون زده و معمولا با درد و خونریزی همراه است. هموروئید پرولاپس میتواند به شکل داخلی و خارجی باشد.
بواسیر خارجی
هموروئید یا بواسیر خارجی برعکس نوع قبلی، در اطراف مقعد دیده میشود و دردناک است. این نوع بواسیر نیز ممکن است خونریزی کند و باعث متورم شدن پوست ناحیه اطراف خود شود. هموروئید خارجی با دست قابل تشخیص است.
علت بواسیر یا هموروئید چیست؟
در حالی که وجود هموروئید بازتابی از آناتومی طبیعی است، اکثر مردم و متخصصان مراقبت از هموروئید به عنوان یک یافته غیر طبیعی یاد میکنند، زیرا فقط زمانی که متورم میشوند و مشکل ایجاد میکنند، ظاهر میشوند.
تورم بواسیر زمانی اتفاق میافتد که فشار در رگهای کوچکی که هموروئید را تشکیل میدهند افزایش مییابد و باعث متورم شدن و غرق شدن خون در آنها میشود. این باعث میشود اندازه آنها افزایش یابد که منجر به علائم میشود. افزایش فشار ممکن است ناشی از عوامل مختلف زیر باشد:
- رژیم غذایی کم فیبر و مدفوع با کالیبر کوچکتر باعث میشود که فرد هنگام اجابت مزاج به خود فشار بیاورد و فشار داخل رگهای خونی را افزایش دهد.
- بارداری با تورم هموروئید همراه است و احتمالاً به دلیل افزایش فشار رحم بزرگ شده روی رکتوم و مقعد است. علاوه بر این، تغییرات هورمونی با بارداری ممکن است ماهیچههایی که از رکتوم و مقعد حمایت میکنند را ضعیف کند.
- یکی دیگر از اصلیترین دلایل هموروئید یبوست است. یبوست بر اثر کمتحرکی روده رخ میدهد که در نتیجه آن مدفوع سیار سفت و سخت میشود و در هنگام خروج از مقعد باعث کشیدگی و التهاب میگردد. در بسیاری موارد علت بواسیر یبوست شدید است.
- دیگر علت بواسیر میتواند کمآبی بدن باشد که به دلیل عدم نوشیدن آب کافی رخ میدهد. کمآبی اثرات منفی بر روی سیستم گوارش دارد و باعث یبوست میشود که علت بواسیر است.
- همچنین مادرانی که زایمان طبیعی سختی را تجربه میکنند بر اثر فشار زیادی که به ناحیه لگن وارد میشود، ممکن است بواسیر را تجربه کنند.
- چاقی یکی از عواملی است که بر کند شدن حرکات روده تأثیر میگذارد و میتواند یبوست را به همراه داشته باشد. از طرفی اضافه وزن بدن به نواحی تحتانی بدن همچون مقعد فشار زیادی وارد میکند که میتواند علت بواسیر باشد.
- حمل و جابهجایی اشیا سنگین به دلیل اینکه فشار بیش از حدی به عضلات لگن و مقعد وارد میکند میتواند علت بواسیر باشد.
کم تحرکی نیز در بروز اختلال در سیستم گوارشی و کاهش حرکات روده مؤثر است و میتواند باعث ابتلا فرد به بواسیر شود.
اسهال و یبوست مزمن بیشتر در افراد مبتلا به سندروم روده تحریکپذیر دیده میشود که در نتیجه آن میتواند بواسیر رخ دهد.
این فعالیتها میتوانند با تأثیر گذاشتن بر حرکات روده و همچنین ایجاد فشار به مقعد علت هموروئید باشند.
افزایش سن باعث میشود که عضلات بدن همچون عضلات مقعد توانایی کنترل خود را از دست بدهند و از طرف دیگر از استحکام دیواره رگهای بدن کاسته شود و به این ترتیب بواسیر رخ دهد.
افرادی که در هنگام اجابت مزاج بسیار به ناحیه مقعد خود فشار وارد میکنند و یا طولانی مدت در توالت مینشینند بیشتر در معرض بواسیر هستند.
سرطان روده بزرگ با ایجاد اختلال در حرکات رودهها و ایجاد مشکلات بسیار در روند جذب و دفع، میتواند علت هموروئید باشد.
در صورتی که کبد دچار مشکل باشد میتواند بر عملکرد دستگاه گوارش اثر بگذارد و با برهم زدن نظم حرکت رودهها باعث ابتلا به بواسیر شود.
این مواد تأثیرات منفی بر روی سیستم گوارش و حرکات رودهها دارند و میتوانند علت بواسیر باشند.
به دلایل متعددی ممکن است فشارخون داخل سیاهرگهای دستگاه گوارش و ناحیه مقعد افزایش یابد و تجمع خون بیشتر در این ناحیه علت بواسیر شود.
رابطه جنسی مقعدی به دلیل فشار بیش از حدی که به ناحیه مقعد وارد میکند، میتواند علت بواسیر باشد
عوامل موثر دیگر عبارتند از:
- اسهال (چه حاد و چه مزمن)
- جراحی قبلی رکتوم
- آسیب نخاعی
تشخیص بواسیر یا هموروئید
علائم رایج هموروئید شامل خارش، درد، پری یا توده رکتوم و خونریزی هستند. تشخیص با گرفتن شرح حال و معاینه فیزیکی از بیمار انجام میشود. تاریخچه و سابقه بیماری ممکن است بر علائم مرتبط از جمله موارد زیر تمرکز داشته باشد:
- یبوست
- حرکات روده سخت
- زور زدن هنگام رفتن به توالت
ممکن است سوالات دیگری برای جستجوی علل دیگر خونریزی رکتوم مطرح شود که عبارتند از:
- تومورها
- بیماری التهابی روده
- خونریزی گوارشی
معاینه فیزیکی برای تایید تشخیص انجام میشود و شامل معاینه رکتوم است که در آن از انگشت برای احساس تودهها یا تودههای غیر طبیعی استفاده میشود. جالب است که بواسیر داخلی معمولاً قابل احساس نیست. در صورت وجود درد یا تورم شدید شاید معاینه رکتال به تعویق بیفتد. علاوه بر این، هموروئید و یبوست ممکن است با شقاق مقعد یا ترک در پوست اطراف مقعد همراه باشد. درد و اسپاسم مرتبط، معاینه رکتوم را بسیار ناراحت کننده میکند.
اگر متخصص مراقبت بهداشتی نگران است که علائم، به ویژه خونریزی مقعدی، با هموروئید قابل توضیح نیست، ممکن است آنوسکوپی در نظر گرفته شود. آنوسکوپی یک روش مطب است که در آن یک لوله روشن برای مشاهده مقعد وارد میشود. در صورتی که این نگرانی وجود داشته باشد که خونریزی از سایر نواحی روده بزرگ نشات میگیرد، سیگموئیدوسکوپی یا کولونوسکوپی تجویز میشود. این روشها معمولا توسط متخصص گوارش یا جراح انجام میشوند.
بسته به شرایط ممکن است آزمایش خون تجویز شود. اگر خونریزی بیش از حد وجود داشته باشد، شاید هموگلوبین یا تعداد گلبولهای قرمز خون بررسی شود. اگر بیمار وارفارین (کومادین) مصرف میکند، ممکن است یک INR (نسبت نرمال شده بین المللی) یا PT (زمان) برای بررسی رقیق بودن خون مناسب تجویز شود. لطفاً توجه داشته باشید که بسیاری از داروهای ضد انعقاد جدید برای رقیق کردن خون در دسترس هستند و فعالیت آنها را نمیتوان با آزمایشهای معمول خون اندازه گیری کرد.
بیماری هموروئید چگونه درمان میشود؟
هنگامی که علائم هموروئید ایجاد میشوند، بسته به موقعیت و شدت هموروئید، برای درمان بواسیر گزینههای مختلفی توسط دکتر بواسیر ارائه میشوند. هموروئیدهای داخلی بر اساس درجه افتادگی زیر خط پکتینات به داخل کانال مقعد گرید بندی میشوند که شامل موارد زیر هستند:
- گرید یک: هموروئید داخلی به داخل کانال برآمده میشود، اما پرولاپس نمیکند یا به طور کامل داخل آن نمیفتد. این موارد ممکن است با خونریزی همراه باشند.
- گرید دو: بواسیر به دلیل اجابت مزاج یا خروج گاز از لبه مقعد بیرون بزند، اما پس از فروکش کردن فشار، خود به خود به موقعیت داخلی اولیه خود باز میگردد.
- گرید سه: بواسیر ممکن است بدون هیچ گونه فشاری از لبه مقعد بیرون بزند و بیمار باید آن را به صورت دستی به داخل فشار دهد.
صرف نظر از اندازه یا تورم هموروئید و در صورت عدم وجود علائم، هیچ درمانی لازم نیست. پیشگیری شاید موثرترین درمان باشد. رژیم غذایی و نوشیدن آب زیاد برای حفظ حرکات طبیعی روده بسیار مهم است. علائم بواسیر میتوانند با دفع مدفوع سفت و یبوست و همچنین اسهال و حرکات مکرر روده رخ دهند. در درمان خانگی بواسیر افراد مبتلا به یبوست ممکن است به رژیم غذایی با فیبر بالا، هیدراتاسیون کافی و نرم کنندههای مدفوع نیاز داشته باشند.
کسانی که مدفوع بیش از حد مکرر دارند ممکن است به داروهای ضد اسهال و تنظیم رژیم غذایی نیاز داشته باشند. این اقدامات پیشگیرانه میزان زور زدن مورد نیاز برای اجابت مزاج را کاهش میدهد، بنابراین فشار داخل رگهای خونی را برای جلوگیری از تورم کاهش میدهد. بواسیر داخلی همیشه بیرون زده است و در صورت اسپاسم شدن عضلات مقعد در معرض خطر ترومبوز یا خفه شدن میباشد.
هموروئید گرید یک به صورت علامتی درمان میشود. ممکن است برخی از اسپاسم عضلات مقعد وجود داشته باشند. حمام نشستن گرم، نشستن در وان گرم به مدت 20 دقیقه، دو یا سه بار در روز ممکن است مفید باشد. اجتناب از غذاهای تند نیز از خارش مقعد جلوگیری میکند. داروهای بدون نسخه شاید مفید واقع شوند که توسط پزشک تجویز خواهند شد.
دارو درمانی برای هموروئید
از داروها برای کنترل علائم استفاده میشود و رفع مشکلات زیر استفاده میشود:
- نرم شدن مدفوع
- کاهش التهاب هموروئید
- درمان درد
نرم کنندههای مدفوع با افزایش محتوای آب و چربی در مدفوع کار میکنند و به راحتی دفع میشوند. دوکوزات سدیم رایجترین داروی توصیه شده در این دسته است که با نامهای کولاس، سورفاک، کورکتول شناخته میشود.
التهاب را میتوان با کرمها یا شیافهای بدون نسخه کنترل کرد که شامل موارد زیر است:
- برخی از کرمها یا شیافها شامل بیحس کنندههای موضعی با دوز پایین برای کمک به رفع علائم هموروئید هستند.
- برخی دیگر مانند آنوسول و فندق افسونگر حاوی مواد قابض هستند که به کوچک شدن بافتهای متورم کمک میکنند. هر دو ممکن است حاوی استروئیدهای با دوز پایین (هیدروکورتیزون) برای کاهش التهاب باشند.
- افراد مبتلا به دیابت باید قبل از استفاده از درمانهای هموروئید بدون نسخه با داروساز یا متخصص مراقبتهای بهداشتی خود مشورت کنند. اگر دارو حاوی یک منقبض کننده عروق باشد (به عنوان مثال، فنیل افرین HCI، افدرین یا اپی نفرین) ممکن است سطح قند خون را در صورت جذب به مقدار زیاد افزایش دهد.
- لیدوکائین یا هیدروکورتیزون با نسخه قوی شاید توسط متخصص مراقبتهای بهداشتی ارائه شود.
هموروئیدهای گرید دو و سه در ابتدا به همین روش و با استفاده از تکنیکهایی برای از بین بردن هموروئید درمان میشوند. این تکنیکها شامل موارد زیر هستند:
- تزریق ورید هموروئید برای اسکلروز یا سفت شدن آن
- استفاده از نوارهای لاستیکی برای خفه کردن جریان خون و چروک شدن بافت هموروئیدی
- سایر روشها برای چروک شدن مخاط
جراحی برای درمان بواسیر
افرادی که در درمانهای دارویی و خانگی شکست خوردهاند یا دارای هموروئید گرید 4 هستند؛ کاندید عمل جراحی برای درمان بواسیر متورم و تگهای پوستی بزرگتر هموروئید خارجی میباشند. گزینههای مربوط به عمل جراحی عبارتند از:
- برداشتن هموروئید با جراحی لیزر یا هموروئیدکتومی با استفاده از چاقوی جراحی برای برش و برداشتن استفاده میشود.
- جایگزین دیگر هموروئیدکتومی با منگنه است که در آن یک تفنگ منگنه مخصوص برای برداشتن هموروئید قرار داده میشود و بافت را با حلقهای از منگنه احاطه میکند تا ناحیه را ببندد و خونریزی را نیز کنترل کند.
هموروئید خارجی ترومبوز شده نشان میدهد که لختهای در بواسیر ایجاد شده است که باعث درد قابل توجهی میشود. درمان شامل بریدن بواسیر برای برداشتن لخته و کاهش تورم است.
درمان هموروئید با لیزر
درمان بیماری بواسیر با لیزر برای حذف دقیق و بدون درد بواسیر عالی است. دوره پس از عمل نیز بسیار راحتتر است. درواقع، بیمار میتواند بلافاصله پس از جراحی به خانه برود. درمان بواسیر با لیزر شامل سوزاندن رگهای خونی توسط لیزر است. بعد از عمل که با بیحسی موضعی انجام میشود، بیمار مجبور نیست در بیمارستان بماند و میتواند همان روز به خانه برود. این روش بدون درد است. بیمار نیز پس از آن احساس درد نمیکند. تکنیک هلی پی در گریدهای یک و دو استفاده میشود، در حالی که برای گریدها سه و چهار از تکنیک LHP استفاده خواهد شد. به طور کلی، مزایای عمل لیزر برای درمان بواسیر عبارتند از:
- بیمار نیازی به بستری شدن ندارد.
- این روش بدون درد است.
- خطر عود بیماری کم است.
- دوره نقاهت کوتاه است.
سوالات متداول
- هموروئید چیست و چه علائمی دارد؟ بیماری هموروئید یا بواسیر عارضهای دردناک است که ممکن است به صورت داخلی یا خارجی در ناحیه مقعد به دلیل بارداری، اضافه وزن، یبوست شدید، افزایش سن و ... ایجاد شود.
- آیا بواسیر انواع مختلفی دارد؟ بله بیماری بواسیر انواع مختلفی دارد از جمله بواسیر داخلی، خارجی، ترومبوزه و پرولاپس.
- سریعترین روش درمان بواسیر بیرون زده چیست؟ برای درمان بواسیر بیرون زده بهترین و سریعترین روش، لیزر درمانی میباشد.
- چه بخوریم تا بواسیر از بین برود؟ در حقیقت مصرف خوراکیهایی مانند سبزیجات تازه، کیوی، عدس، لوبیا و ... به ازبین رفتن کامل بواسیر کمک نمیکند. بلکه به بهبود بواسیر و یا جلوگیری از شدت گرفتن آن کمک میکند.
- عسل و زردچوبه برای بواسیر خوب است؟ گاهی اوقات ممکن است برای بهبود علائم بواسیر از روشهای سنتی نیز کمک گرفته شود که یکی از آنها استفاده از عسل و زردچوبه است. این ترکیب میتواند به کاهش التهاب هموروئید کمک کند ولی به دلیل شرایط بهداشتی و پزشکی بهتر است قبل از به کارگیری چنین روشهایی با یک پزشک متخصص صحبت کرده و درمان علمی در پیش بگیرید.
- چرا بواسیر به وجود میآید؟ بواسیر ممکن است به دلیل بیماریهای گوارشی مانند یبوست، IBS، اضافه وزن، کهولت سن، رژیم غذایی نامناسب، عمل جراحی، زایمان، روابط جنسی مقعدی و ... ایجاد شود.
کلام آخر
بواسیر معمولاً به دلیل افزایش فشار ناشی از بارداری، اضافه وزن یا زور زدن در هنگام اجابت مزاج ایجاد میشود. در میانسالی، هموروئید اغلب به یک شکایت دائمی تبدیل میشود. در سن 50 سالگی، حدود نیمی از جمعیت یک یا چند مورد از علائم کلاسیک را تجربه کردهاند که شامل درد مقعدی، خارش، خونریزی و احتمالاً افتادگی هستند.
اگرچه هموروئید به ندرت خطرناک است، اما میتواند یک حمله عود کننده و دردناک باشد. خوشبختانه، درمانهای زیادی برای رفع این مشکل وجود دارد. شما میتوانید از تخصص پزشکان مجرب ما برای تشخیص ارائه یک برنامه درمانی موثر بهره مند شوید.
منابع: